Yhteystiedot

Valma Luukka
Männistöntie 1
07500 Askola
valma.luukka(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:325121 kpl

Jeesus antaa elämän.

Johannes 5:19-21
********************

Kristus on minulle elämä. Kuolema on minulle voitto.”. (Fil. 1:21)

Rukous: ”Jeesus, ilo elämäni , Jeesus, kerskaukseni, Jeesus, rikkauteni, älä hylkää pyyntöäni. Mailta synnin, kyynelten, puoleesi nyt huokailen. / Luonas, rakas Jeesus, aina sieluni on turvassa.,suloisessa suojassa. Sydäntä ei pelko paina, eivät juonet pahuuden, viha, vaino ihmisten.”(V.: 355:1,4)

Heprealaiskirjeen kirjoittaja kehuu Jeesusta kuuliaiseksi Isälleen, jopa kuolemaan, hamaan ristinkuolemaan saakka. Kuuliaisuus Taivaalliselle Isälle ja kunnioitus biologisille vanhemmille ovat Raamatussa arvoja, joita suositellaan kaikille sukupolville, myös meidän nuorisollemme. Yksi lause paljastaa paljon: ”Kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja yksimielisyys parempi kuin oinasten veri.” Näissä opetuksissa on selvästi rauhaan ja rakkauteen kehottava mieli. Yleensä ihmiset mieluummin yrittävät omin neuvoin saada Jumalamme suosion, vaikka meille on opetettu, että Jumalan sydämelle pääsee vain Jeesuksen, Pojan. sovitusuhrin kautta. Rukoillakin tulee ”Jeesuksen nimessä”.

”Katso, kuinka suloista on, että veljekset sovinnossa elävät.” (Tätä opetin pojilleni, kun olivat pieniä; nuorempi sanoi alle 10 v.:”Ei se meillä onnistu”, veli oli silloin jo 15 vuotta.) Raamatussa kerrotaan myös surullisia tarinoita veljeksistä, jotka eivät tulleet keskenään toimeen, kuten Kain ja Aabel, Eesau ja Jaakob, Joosef ja muut suurperheen lapset. Jeesuskin kertoi ”Tuhlaajapojan vertauksen”, missä vanhempi veli ei suostunut nuoremman tulojuhliin. Välissä on ollut usein kateutta ja pelko siitä, että toista lasta vanhemmat rakastavat enemmän kuin toista. Onhan siinä perääkin, että menestyvää ja itsenäistä aikuistuvaa nuorta on helpompi rakastaa kuin erilaista tai sairasta nuorta. Jumala antaa vanhemmille ja sisaruksille monasti sairaan tai erilaisen lapsen, että perhe oppisi epäitsekästä rakkautta.

Viime pyhänä saarnasimme ”Jumalan huolenpidosta”. Tämän päivän epistolassa osoitetaan, miten Jumala ohjaa huolenpitoaan myös ihmisten sydänten ja käsien kautta. Apostoli sanoo, että hän menisi mieluummin Jeesuksen luokse, mutta viipyy täällä perustamiensa seurakuntien hoitajana. Meillä useimnilla on jokin ammatti tai kutsumustyö, jonka kautta voimme tehdä Jumalan valtakunnan työtä eli edistää hyvää. Jumalan valtakunta maan päällä koostuu ihmisistä, jotka opettelevat palvelemaan ja auttamaan lähimmäisiä ystävällisesti ja valmiina kuuntelemaan. Olipa kyse iso-tai pienipalkkaisista töistä. Iloiselle palvelijalle Jumala vuodattaa voimaa ja alttiuden henkeä.

Tämän päivän evankeliumiteksti pohjautuu kertomukseen Beteshdan (armohuone, armon valtakunta) ihmeestä, missä Jeesus paransi miehen, joka oli 38(?)vuotta odottanut pääsyä kuohuvaan ja parantavaan altaaseen. Fariseuksen siitä hermostuivat ja ilmaisivat halunsa tappaa Jeesuksen. Siihen Jeesus vastasi rauhalliseen tapaansa, että Isän Poika tekee samoja tekoja kuin Kaikkivaltias Isänsä, jolla oli aiemmin yksinvalta herättää kuolleita (kuten Lasarus ym.) Jeesus auttoi lyhyen viipymisensä aikana satoja, ehkä tuhansia kuollleita, sairaita ja yhteiskunnan syrjään laittamia ihmisiä.

Ja on aivan totta, että vielä tänäkin päivänä Jeesus valvoo lääkärien ym. ammattilaisten käsiä ja sydämiä, missä vain Hänen omansa ja uskovaisensa liikkuvat ja toimivat tehtävissään. Kyllä myös monet niistä, jotka nyt eivät usko Jeesukseen, Hänen puhuttelunsa Pyhän Hengen kautta ja Hänen ihmetyönsä auttavat uskoon, kun Herra avaa autettujen sydämen ovet ymmärtämään ja kiittämään jälkikäteen. He saattavat ajatella samoin kuin virren kirjoittaja: ”Muistan päivää autuasta, jolloin Jeesus löysi mun, syntein tähden tuomitun. Tilastani kauheasta nosti minut olalleen, otti aivan omakseen.” Aamen.